Najbolji hard diskovi

Ako kupujete novi hard disk i pitate se koji su najbolji hard diskovi, pomoći ćemo vam da se odlučite. Neki vole Seagate, neki ne vole WD, ali to je sve lično mišljenje na osnovu 1 ili 2 diska. Mi smo servis hard diskova i uz to radimo instalacije i prodaju diskova preko 20 godina, pa statistički gledano, došli smo do sledećeg zaključka, a ne mišljenja. Diskovi koji nam najviše stižu na servis su:

  • WD (Western Digital)
  • Seagate
  • Maxtor
  • Hitachi.

Ispada da se najmanje kvare Toshiba diskovi i to uglavnom zbog pada laptopa, a retko se kvare sami od sebe. Skoro da nemaju problem sa firmverom, brzi su i veoma pouzdani jer omogućavaju spasavanje podataka i u slučaju puno oštećenja na površini. Tako da možemo slobodno reći da su najbolji hard diskovi Toshiba.

Želite da kupite? Hard diskovi za laptop ili desktop računare.

Samsung hard diskovi su takođe dobro napravljeni, imamo jako malo neispravnih, a većina kvarova potiče od lošeg firmvera prepisanog od Seagate. Brzi su i pouzdani, često mogu da se spasu podaci popravkom firmvera ili izolovanjem loših sektora.

hard disk za laptop

Zatim sledi Hitachi, kojih imamo relativno često od starijih modela, ali imaju generalno visok kvalitet i retko otkazuju sami od sebe. Dobro podnose izolovanje loših sektora i rade bukvalno dok se ne raspadnu.

WD su oduvek najgori diskovi koji postoje. Dakle, bilo koja varijanta WD ništa ne valja, osim što imaju dobru reklamu, simpatične eksterne USB diskove, lepu brzinu rada. Ako vam je najvažnija pouzdanost, WD je poslednji na spisku. Mi bi trebali da ih reklamiramo, jer imamo najbolju zaradu od njih, ali to nije način kako radimo.

I da ponovimo, ni novi diskovi nisu sigurni čuvari Vaših podataka! Jedino sigurno rešenje je redovno arhiviranje na drugi medij (hard disk, USB flash, DVD). Pogledajte kako se radi backup.