Koji USB flash kupiti?

Povremeno nam stižu na popravku minijaturni USB fleševi PQI itd., debljine 2mm, koji su izliveni iz jednog dela, koje nije moguće popravljati. U slučaju bilo kakvog problema sa njim, možete ga slobodno baciti.

Mini USB flash
Nikako ne kupujte mini usb fleševe iz jednog dela!

Ako kupujete USB flash, neka obavezno ima normalno kućište veličine manjeg upaljača, jer tu ima delova koji se mogu menjati, može se popraviti pločica ako se polomi konektor, i slično.

Mini USB flash često ne može da se priključi na standardni USB priključak ili ispada, pa zato kupujte isključivo fleševe sa standardnim priključkom koji ima plastični oklop.

Preporučujemo da kupujete neke od poznatih marki (Kingston, Transcend, Apacer), jer za njih ima delova, a i pouzdaniji su od no-name modela.

Metalni USB flash uređaji su dobri i nesalomivi, ali postoji opasnost da ćete ga slučajno zakačiti i polomiti USB priključak na računaru ili laptopu, pa šteta može biti mnogo veća nego da se polomio USB flash. Tako da procenite da li su vam važniji podaci na flešu ili računar. I samo da napomenemo da metalni USB flash uređaji ne mogu da se popravljaju jer su zaliveni plastikom i nema delova za zamenu. Zato redovno radite backup podataka!