Outlook Express popravka

Po ko zna koji put imali smo prilike da se susretnemo sa blokiranim Outlook Express-om (OE), kada nije hteo da se otvori zbog prevelikog broja poruka. Ovaj program ima ograničenje od 2 GB u veličini fajla za podatke, posle čega se potpuno blokira i nije ga moguće više koristiti.

Oprobanom metodom smo popravili ovo i izdvojili stare poruke u poseban folder na D particiji, tako da se uvek mogu pogledati, dok su samo poruke iz ove godine ostale u pošti. Posle optimizacije foldera, OE je radio kao “nov”, i sve su poruke bile opet tu.

Savet: napravite folder POSTA na D particiji diska, napravite u njemu foldere INBOX i SENT, otvorite i smanjite OE tako da se vide pored njega i ovi folderi, i odvucite tamo sve stare poruke iz OE. Nemojte prevlačiti deo po deo poruka, jer ćete onda imati problem sa istim nazivima! Kada prevlačite fajlove preko foldera INBOX/SENT, obavezno sačekajte nekoliko sekundi (ili i ceo minut) sve dok taj folder ne poplavi. Ako pustite dugme miša ranije, poruke će otići ko zna gde. Na kraju bacite poruke iz OE koje ste kopirali, ispraznite kantu i idite na File -> Folder -> Compact all folders. Ovim ćete drastično ubrzati rad OE i sprečiti blokiranje programa.